Home » Afdekkingen

Zwembadafdekking

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van uw zwembad, maar een goede zwembadafdekking is net zo belangrijk. Een zwembadafdekking zorgt ervoor dat uw zwembad wordt beschermd tegen vuil en dat warmte wordt afgegeven of juist wordt vastgehouden. Gaat u voor een foamafdekking, winterzeil of lamellenafdekking voor uw zwembad? Wij lichten de mogelijkheden graag toe!

De belangrijke eigenschappen van zwembadafdekking

Een zwembadafdekking heeft verschillende belangrijke eigenschappen, zoals:

  • Energiebesparend
  • Vermindert onderhoud
  • Besparing van de chemicaliën
  • Verwarmen (polycarbonaat solar en solar lamellen)

Uw zwembad afdekken met noppenfolie

Noppenfolie is dun van materiaal en wordt veelal gebruik bij opzetzwembaden. Deze afdekking is alleen leverbaar in de kleur blauw.

Voordeel:Lage prijs
Nadeel:Lage isolatiewaarde
 Relatief korte levensduur

Noppenfolie afdekking

Uw zwembad afdekken met foamafdekking

Een foamafdekking voor uw zwembad wordt gemaakt van een PE-bandweefsel met PE-coating en is leverbaar in de kleuren blauw en grijs. De oprolsystemen van deze afdekking zijn leverbaar in handmatig of semiautomatisch.

Voordeel:Redelijke prijs Lange levensduurNadeel:Kan niet worden ingebouwd.

Foamafdekking

Uw zwembad afdekken met lamellenafdekking

Een lamellenafdekking voor uw zwembad is een betrouwbare, veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame afdekking. Deze afdekking is leverbaar in op- en inbouw en wordt elektrisch bediend. Indien voor een lamellenafdekking bovengronds (opbouw) wordt gekozen voor uw zwembad, dienen de lamellen in Solar of Transparant uitvoering te worden beschermd tegen directe zoninstraling, in opgerolde situatie. Dit kan door middel van een beschermkap, al dan niet in zitbankuitvoering.

Wanneer een lamellenafdekking ingebouwd wordt in uw zwembad, ligt de rol in een nis. Zodat u daar dus niets van ziet. Wanneer u uw afdekking dan opent, glijdt de afdekking uit een gleuf over het water. Solar lamellen warmen met behulp van zoninstraling het zwembad op. Polycarbonaat lamellen hebben een extra voordeel dat ze slagvaster zijn dan andere lamellen en tevens een langere levensduur hebben.

Lamellenafdekking voor uw zwembad zijn leverbaar in diverse kleuren;

  • Wit
  • Grijs
  • Solar
  • Crème
  • Blauw
  • Transparant

Transparant en solar zijn tevens in polycarbonaat leverbaar.

Voordeel:Betrouwbaar, veilig, gebruiksvriendelijk en duurzaam
Nadeel: Hogere prijs tegenover andere afdekkingen

Uw zwembad afdekken met winterzeil

Een winterzeil voor uw zwembad vindt u ook in ons aanbod. Zo’n winterzeil legt u over uw zwembad om deze in de herfst en winter te beschermen. Door gebruik te maken van een winterzeil, zorgt u dat er geen vuil in uw zwembad terechtkomt. Dit geldt niet alleen voor bladeren, maar ook insecten blijven zo weg uit het water. Door een winterzeil te gebruiken, is uw zwembad snel weer startklaar wanneer het warmere weer begint.

Laat u informeren over ons zwembadafdekking

U kunt voor installatie, onderhoud en zwembadaanleg natuurlijk vrijblijvend een offerte aanvragen bij dé zwembadbouwers van Brabant. Ook voor opmerkingen, vragen of persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de lamellenafdekking, foamafdekking of een winterzeil voor uw zwembad? Stuur ons een e-mail via info@vandenheuvelzwembaden.nl of vul het contactformulier in.

Neem contact op