Skip to content

Zwembad installatie technieken

Bij Van den Heuvel leveren wij de beste installaties voor uw zwembad

Altijd al willen weten wat voor installatietechnieken wij gebruiken?

Bij Van den Heuvel zwembaden leveren wij een krachtige filter installatie waardoor u in een kort tijdsbestek gefilterd water in uw zwembad heeft. Daarbij kunt u kiezen uit een breed assortiment aan  filters, doseertechnieken verwarming.

De beste technieken gebaseerd op uw zwembad

Bij Van den Heuvel zwembaden bouwen we al sinds 1971 baden met onze meest bekwame personeel. Hierin mogen onze installatietechnieken niet ontbreken natuurlijk. Daarom kunnen wij bij Van den Heuvel zwembaden u een brede keuze aan installaties aanbieden. Heeft u meer vragen over ons brede assortiment aan installatietechnieken neem dan contact op met ons.

Bij Van den Heuvel zwembaden kunnen wij u de volgende filter technieken bieden

Filterzand

Onze filters bij Van den Heuvel zwembaden filteren alle onzuiverheden die groter zijn dan de ruimte tussen zandkorrels. Denk hierbij aan vliegen, algen en zaadjes. Onzuiverheden zoals fijnstoffen worden niet tegengehouden.

Filterglas

Onze filters bij Van den Heuvel zwembaden filtert 30% meer materiaal dan zand zo bespaart het op terugspoelen. Hiermee bespaart u op water, energie en chemicaliën. Ook heeft glas een langere levensduur.

Wat zijn doseertechnieken

Bij Van den Heuvel zwembaden bieden wij veel verschillende doseertechnieken. Maar wat houdt dit in voor uw zwembad?

Met de doseertechniek bij Van den Heuvel zwembaden wordt uw zwembad gecontroleerd op de waterkwaliteit zodat uw zwembad altijd het beste zwemwater heeft.  Dit wordt mogelijk gemaakt door een van onze vele doseertechnieken.

Doseren met chloor

Chloor

Chloor is de meest gebruikte desinfectietechniek voor zwembaden. Chloor werkt alleen wanneer de pH waarde van het zwembadwater in orde is. Daarom wordt het toevoegen van chloor vaak gebruikt in één doseerapparaat.

Doseren met PH-regeling

Wat is pH regeling

Een automatische dosering voor zwembadwater meet steeds de actuele chloor- en pH-waarde van het zwembadwater. Indien nodig zal de installatie chloor of pH aan het water toevoegen

Doseren met zout

Doseren met zout

Een meer natuurlijke manier van desinfecteren is het gebruik van zout als desinfectiemiddel. Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd en wordt vervolgens door een zoutelectrolyse apparaat omgezet naar natuurlijk chloor.

Doseren met tabletten

Tabletten dosering

Wij adviseren om het water 2 keer per week met een testset te testen. Zo ziet u of de pH-waarde nog goed is en of het chloor op peil is. Voeg 1 keer per week een langzaam oplossende chloortablet toe.

Bij Van den Heuvel zwembaden nooit meer in een koud zwembad met een van onze verwarmingstechnieken

Warmte pomp

Een lucht/water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als energie om te verwarmen. De warmte wordt gewonnen uit de buitenlucht, en die warmte wordt omgezet naar nog meer warmte.

Zonnecollector

Zonnecollectoren zijn een milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van zwembaden; ze gebruiken de energie van de zon om het zwembadwater te verwarmen.

Warmte wisselaar

Een warmtewisselaar zorgt er voor dat je de warmte van een boiler, cv, warmtepomp of zonnepanelen kunt gebruiken als zwembadverwarming.

Jet-streams, watervallen en veel meer

Bij Van den Heuvel zwembaden bieden wij u ook de mogelijkheid om jet-streams of watervallen aan uw zwembad toe te voegen. Hiermee creëert u een zwembad waarmee u bijvoorbeeld tegen de stroom kan in zwemmen of juist een meer natuurlijke en rustieke sfeer in uw zwembad. Voor meer informatie over een van deze mogelijkheden neem dan contact met ons op.