Skip to content

Een zwembad reinigen

Van den Heuvel zwembaden

Hoe gaat dat?

Wie over een eigen zwemfaciliteit aan huis beschikt, die wil natuurlijk alleen zwemmen in het helderste en meest zuivere water. Tegenwoordig zijn er heel wat producten en systemen waarmee u de reinheid van het bad en de kwaliteit van het water kunt waarborgen. Als dé zwembadspecialist van Zuid-Nederland, kunt u voor al die zaken vanzelfsprekend bij Van den Heuvel Zwembaden terecht. Met prettige hulpmiddelen en automatische systemen t.b.v. het reinigen van een zwembad, geniet u nog meer van uw investering.

Middelen om het reinigen van een zwembad te vergemakkelijken

Wacht u er lang mee om uw zwembadje telkens te reinigen, dan zult u zien dat het schoonmaakwerk u per keer wel meer moeite kost. Vuil en algen gaan zich nadrukkelijker hechten aan uw bad, en het vergt meer energie om ze te verwijderen. Reinig daarom bij voorkeur preventief en met een vast, kort interval. Zwemt u een poosje niet, zorg dan voor een goede zwembadafdekking zoals een zeil of een kap. In dat geval is uw zwembad na de winter weer snel gebruiksklaar.

Om de bodem en de wanden van uw zwembad te reinigen, kunt u gebruik maken van speciale tools zoals een RVS algenborstel. Met een handig schepnet verwijdert u drijfvuil. Een deel van het werk t.b.v. het reinigen van het zwembad kan automatisch plaatsvinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van een speciale stofzuiger.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Onderhoud zit ook ingebakken in ons design

Het moge voor zich spreken dat een klein zwembadje reinigen aanzienlijk minder moeite kost dan het schoonmaken van een omvangrijk bad. Bij Van den Heuvel maken wij in onze ontwerpen graag gebruik van de mogelijkheid van omtrekskimming, waarbij zich aan het oppervlak van het bad diverse zuigmonden bevinden. Hierdoor wordt het vuil automatisch aan het oppervlak afgevangen.

Vanzelfsprekend zijn waterreinigingssystemen van groot belang t.bv. het continu reinigen van uw zwembad. Wij bieden onder andere de mogelijkheden van filtering op basis van filterzand en filterglas. Voor wat betreft de doseringssystemen ten behoeve van uw zwembadje kunt u o.a. kiezen uit chloordoseersystemen, PH-regelsystemen, zout- en tabletdosering.

Met Van den Heuvel wordt het schoonmaken van uw zwembad heel eenvoudig.