Skip to content

Het ultieme thuiscomfort: Uw ingebouwde zwembad

Van den Heuvel zwembaden

Het droombeeld van een eigen zwembad

Dromen van een eigen zwembad ingebouwd in uw tuin is één ding, maar het idee realiseren is iets heel anders. Bij het overwegen van een ingebouwd zwembad, is een van de eerste dingen die in u opkomt waarschijnlijk de prijs. De prijzen voor een ingebouwd zwembad kunnen enorm variëren, afhankelijk van verschillende factoren. 

Het begint allemaal met het ontwerp: wilt u een traditioneel rechthoekig zwembad of gaat u voor een uniek rond ingebouwd zwembad? Het design speelt een grote rol in de kosten. Een standaard rechthoekig zwembad is meestal voordeliger dan een rond ingebouwd zwembad, dat meer maatwerk vereist. Maar laten we eerlijk zijn, een zwembad is meer dan alleen een plek om te zwemmen; het is een investering in uw levenskwaliteit.

Materialen en grootte: Belangrijke prijsbepalers

Bij het bepalen van de prijs van een ingebouwd zwembad spelen de gekozen materialen en de omvang van het zwembad mee. De keuze van materialen heeft niet alleen invloed op de uitstraling en duurzaamheid van het zwembad, maar ook op de kosten. Luxueuze materialen zoals hoogwaardige tegels of natuursteen kunnen de ingebouwd zwembad prijs verhogen, maar bieden een luxe look en langere levensduur, wat op de langere termijn ook weer voordeliger kan uitpakken. 

De grootte van het zwembad is eveneens een belangrijke prijsfactor. Logischerwijs kost een groter zwembad meer, zowel in de aanleg als in het onderhoud ervan. Het gaat hier niet alleen om de initiële bouwkosten, maar ook om latere uitgaven zoals energieverbruik voor verwarming en waterbehandeling. Zo heeft elke keuze zijn eigen invloed op de totale prijzen van een ingebouwd zwembad.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Extra's die het verschil maken

Bij het berekenen van de prijzen voor een ingebouwd zwembad, moet er ook gedacht worden aan de extra’s die erbij komen kijken. Wilt u ingebouwde verlichting of een verwarmingssysteem? Deze toevoegingen kunnen de prijs aanzienlijk verhogen, maar ze verhogen ook het plezier en de bruikbaarheid van uw zwembad. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen wat u echt wilt en wat binnen uw budget past. 

Onthoud dat een zwembad een langetermijninvestering is. Het is dus de moeite waard om te investeren in functies die u echt gaat gebruiken en die de waarde van uw woning kunnen verhogen.