Skip to content

Zwembad inbouw

Van den Heuvel zwembaden

Metalen inbouw zwembaden

Vandaag de dag is de aanleg van een eigen zwembad voor steeds meer mensen weggelegd. Een opbouw zwembad kunt u gedurende het seizoen installeren en weer afbreken en vormt een goed betaalbare optie. Het is ook mogelijk om voor een permanente zwembadvariant te kiezen die wordt ingegraven. U kunt daarbij onder andere kiezen voor een bouwkundig (betonnen), een polyester en een metalen inbouw zwembad.

Metalen zwembaden hebben als kenmerk dat ze staan voor een prima kwaliteit in relatie tot een gunstige prijs. Meerdere vormen zijn mogelijk wanneer men voor een metalen zwembad t.b.v. inbouw kiest. Wij van Van den Heuvel, specialist in zwembadbouw, stemmen het te realiseren project volledig af op uw wensen.

Breed assortiment metalen zwembaden t.b.v. inbouw

Een metalen zwembad heeft een aantal voordelen t.o.v. andere types t.b.v. inbouw. Een staalwand maakt de constructie zeer solide maar is toch relatief goedkoop en een betonvloer is dikwijls niet nodig. Zodra het grondwerk is verricht – meestal kost dat ongeveer een dag – kan razendsnelle inbouw van het zwembad plaatsvinden. Op die manier zijn uw plannen voor een eigen bad in de tuin binnen een oogwenk gerealiseerd tegen een uiterst gunstige prijs.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Nadelen metalen inbouw zwembaden

Omwille van de constructieve draagkracht is het in geval van een metalen zwembad vrijwel altijd noodzakelijk om een ronde of ovale vorm te hanteren. Er is sprake van een zogenaamde losse liner, de waterdichte ‘hoes” die over metalen zwembaden wordt getrokken. Deze moet in de loop der tijd worden vervangen. Elektrolyse met zout is niet aan te raden wanneer men een metalen zwembad als basis voor inbouw kiest. Zout kan het staal namelijk gaan aantasten.

Bij Van den Heuvel hebben we decennialange ervaring met de bouw van verschillende typen inbouw zwembaden, zowel metalen als andersoortige varianten. De voor- en nadelen zetten we zorgvuldig voor u op een rijtje alvorens we aan het werk gaan. Zo maakt u een verantwoorde keuze.