Skip to content

Overloop zwembad

Van den Heuvel zwembaden

Een overloop zwembad kenmerkt zich doordat het waterlevel net zo hoog staat als de zwembadrand. Zo’n zwembad ziet er zeer uitnodigend uit om er een frisse duik in te nemen. Een dergelijk bad vormt een ware eyecatcher in een moderne en strakke tuin. Het spiegelende effect van het water zorgt voor totale harmonie met de rest van de tuin.

Overloop zwembaden beschikken over een nauwelijks waarneembare afvoergoot. Het water dat over de rand heen klotst, wordt daardoor direct opgevangen en afgevoerd naar een buffertank waarin het direct gereinigd wordt.

Overloop zwembaden kopen: diverse voordelen

Bij Van den Heuvel passen we het concept van het overloop zwembad zeer graag toe. Niet alleen vanwege het fraaie uiterlijk maar ook vanwege de goede functionele eigenschappen. Dit systeem zorgt voor een rustig wateroppervlak. Het water kan niet ‘heen en weer’ blijven klotsen. Daarnaast zorgt de continue overloop ook voor permanente oppervlaktereiniging. Het water in overloop zwembaden ziet er daarom ook altijd schoon en helder uit. Bovendien is er geen zijwandgedeelte waaraan vuil zich eenvoudig kan hechten omdat het totale bad onder water staat. De automatische circulatie zorgt er bovendien voor dat chemicaliën waarmee het water wordt gezuiverd en waarmee de zuurtegraad wordt geregeld, beter worden verdeeld.

Een overloop zwembad kopen biedt dus diverse voordelen.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Specifieke deskundigheid is een absoluut vereiste voor aanleg

Ons advies is om overloop zwembaden alleen te kopen bij echte zwembadspecialisten. Het totale afvoersysteem dient namelijk volledig waterpas te worden geïnstalleerd, een nauwkeurig klusje. Het functioneren van de regeltechniek omtrent het afwateringssysteem is bovendien complex. Onze ervaring met overloop en andere soorten zwembaden, gaat terug tot het jaar 1971. Onze dienstverlening omvat het totale traject van ontwerp tot levering, installatie en realisatie.

Mocht u de wens hebben om een overloop zwembad te kopen? Neem contact met ons op! Nog voordat het aangenaam zwemweer wordt, hebben wij dit voor u gerealiseerd.