Skip to content

Zwembad laten inbouwen

Van den Heuvel zwembaden

Polyester inbouw zwembad

Wilt u een inbouwzwembad in uw tuin laten realiseren dan betekent dat dat het zwembad zal worden ingegraven. Vanzelfsprekend is dat wat meer werk dan wanneer u kiest voor een opbouwzwembad, maar de voordelen van zo’n inbouw bad zijn legio. In principe kunt u kiezen tussen een inbouw zwembad van polyester of een bouwkundig zwembad van beton. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Polyester zwembad inbouwen heeft diverse voordelen

Polyester bestaat uit een synthetische vezel die erg sterk is maar toch licht. Een polyester inbouw zwembad kan gerealiseerd worden in vrijwel iedere gewenste vorm. U kunt bijvoorbeeld speciale trappen laten inbouwen en speciale vormen toepassen, volledig afgestemd op de inrichting van uw tuin. In geval van een bouwkundig zwembad is dat vaak lastiger of bewerkelijker.

Inbouw van een zwembad van polyester kan bovendien razendsnel geschieden. Zodra een gronduitsparing met de juiste vorm gerealiseerd is, kan het bad er in een keer in getakeld worden. Op die manier kan uw project razendsnel uitgevoerd worden en is realisatie van uw privézwembad snel een feit. Aan de stevigheid van ieder polyester zwembad dat wij kunnen inbouwen hoeft u niet te twijfelen. Bovendien voelt het materiaal prettig aan.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Nadelen om rekening mee te houden

Een inbouw zwembad van polyester kent ten opzichte van een betonnen bad natuurlijk ook enkele nadelen. Zo is een dergelijk zwembad minder krasvast. Bovendien is er sprake van een omvangsbeperking aangezien het polyester inbouw zwembad in zijn geheel moet kunnen worden getransporteerd. Wilt u een extreem groot zwembad, kies dan voor de bouwkundige variant die meestal echter ook arbeidsintensiever en duurder is. In geval van een bouwkundig zwembad heeft u ook meer afwerkingsopties.

Van den Heuvel is specialist in de aanleg en het onderhoud van zwembaden. Wij bekijken samen met u de opties in uw situatie. Uw eisen en wensen zijn hierin vanzelfsprekend leidend. Vanuit onze jarenlange ervaring zullen wij u met het allerbeste advies terzijde staan.