Skip to content

Solar zwembadverwarming

Van den Heuvel zwembaden

Solar zwembadverwarming

Solar verwarming voor het water in een zwembad is een zeer energiezuinige optie. Voorzieningen voor zwembadverwarming op basis van solar worden ook wel zonnecollectoren genoemd. Een dergelijk systeem haalt tot wel 4 keer zoveel energie uit de zon als een zonnepaneel. In tegenstelling tot een zonnepaneel dat stroom opwerkt, ontwikkelt een dergelijke collector warmte waarmee het zwembadwater rechtstreeks kan worden verhit.

Verwarming van zwembadwater is absoluut een noodzaak. Des te groter het bad, des te sterker de neiging van het water om steeds weer af te koelen. Zon- en temperatuur verwarmen het water weliswaar, maar water in grote hoeveelheden zal zelden de voor een aangename duik vereiste temperatuur van 30 graden bereiken.

Een solar heater voor uw zwembad brengt uitkomst

Door middel van een solar zwembad slaat u twee vliegen in 1 klap. Een dergelijk systeem neemt weinig ruimte in beslag en wordt idealiter uit het zicht op een plat dak (schuur / garage / aanbouw) geplaatst zodat er geen kostbare ruimte verloren gaat. Het water uit uw zwembad wordt door middel van een pomp door de solar zwembadverwarming geleid en zo effectief opgewarmd. Zon-gebaseerde verwarming voor uw zwembad verbruikt zelf nauwelijks stroom. De warmte wordt gegenereerd door de meest kostbare energiebron die er maar is, namelijk de zon. Zwembadverwarming op basis van solar is met andere woorden goedkoop en milieuvriendelijk.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Voor al uw zwembadbehoeften

Van den Heuvel in Gemert beschikt als totaalinstallateur en -leverancier op het gebied van privézwembaden over een grote hoeveelheid expertise omtrent alle aspecten die te maken hebben met zwembadbouw. Wilt u een totaal solar verwarming gebaseerd zwembad in uw tuin laten realiseren? In dat geval kunt u voor zo’n omvangrijke klus bij ons terecht.

Beschikt u al over een eigen voorziening en wenst u een solar heater voor uw huidige zwembad? Ook dan kunnen wij een dergelijke deeltechniek vanzelfsprekend voor u komen installeren.