Home » Verwarming

Zwembadverwarming

Als specialist in de aanleg van zwembaden, diverse toebehoren en installatie kunt u bij ons terecht voor een zwembadverwarming die aan al uw wensen voldoet. Wij hebben al meer dan 1000 zwembaden aangelegd met onze beproefde systemen en voorzien u graag van een warmtepomp voor uw zwembad, van een zwembadverwarming middels zonne-energie of van verwarming door middel van een cv-ketel. Wij lichten deze varianten graag toe.

Zwembadverwarming door middel van een cv-ketel

De warmtewisselaar die is aangebracht bij de filterinstallatie als zwembadverwarming, wordt door middel van een cv-ketel op temperatuur gebracht. Gelijktijdig zorgt de filterpomp voor de doorstroming van het koudere zwermbadwater in deze warmtewisselaar. De temperatuur van het hete ketelwater wordt in de wisselaar gemengd met het koudere zwembadwater en naar het zwembad gepompt. De aangebrachte thermostaat zorgt dat uw zwembad altijd de door u gewenste temperatuur heeft.

Voordeel:Hoge opwarmsnelheid, bad altijd op gewenste temperatuur
Nadeel:Energiekosten

Zwembadverwarming met behulp van een warmtepomp

Een warmtepomp voor uw zwembad is bij ons in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Deze uitvoeringen verschillen in capaciteit en kwaliteit. De meeste zijn instelbaar met een minimum buitentemperatuur en maximum watertemperatuur. De warmtepomp voor uw zwembad zuigt buitenlucht aan, onttrekt de daarin aanwezige warmte, compresseert deze en geeft de ontstane warmte af aan de ingebouwde warmtewisselaar. De filterpomp pompt tegelijkertijd het koudere zwembadwater door de warmtewisselaar en het opgewarmde water wordt richting het zwembad geleid.

Voordeel:Lagere investeringskosten dan CV ketel op gas
 Hoog rendement bij hoge(c.a. 20 graden) buitentemperatuur
Nadeel:Lage opwarmsnelheid in voor en najaar (lage buitentemperatuur)
 Energiekosten vooral in voor en najaar. (lager rendement)

Wamtepomp

Zwembadverwarming door middel van zonne-energie

Zonnecollectoren zijn meestal uit kunststof of rubber vervaardigd. Dit kunnen platen of matten zijn waar het zwembadwater door de zwembadpomp of door de separate pomp doorheen wordt geperst. De bij de collector heersende warmte wordt door de collector geabsorbeerd en vervolgens aan het koudere, doorstromende zwemwater afgegeven. Een vaak gehoord argument is dat de zon niet altijd schijnt, maar de omgevingstemperatuur bij de collectoren wordt altijd gehaald. De stralingswarmte bij zonnig weer is natuurlijk veel hoger, zodat op die momenten de opwarmcapaciteit toeneemt.

Een hogere temperatuur in de zomer

Baden met een zwembadverwarming door middel van zonne-energie (in combinatie met een goede afdekking van het zwembad) hebben over het algemeen een hogere temperatuur in de zomer dan baden die verwarmd worden op gas of met een warmtepomp. De collectoren kunnen op vrijwel iedere plat of schuin dak worden aangebracht. Ook grondmontage is mogelijk. Dakvlak of grondmontage in de richting zuid – zuidwest is in verband met zoninstraling een must.

Zonne-energie

 

 

 

 

Voordeel:Lage energiekosten, hoge watertemperaturen gedurende de zomer.
Nadeel:Hogere investeringskosten
 Benodigd dak of grond oppervlakte.

Kies uw zwembadverwarming bij ons uit in combinatie met een zwembadafdekking

Op alle verwarmde zwembaden is een goede zwembadafdekking (cover) van het wateroppervlak aan te raden daar de meeste afkoeling aan de oppervlakte ontstaat. Gaat uw voorkeur uit naar zwembadverwarming middels een cv-ketel of op zonne-energie? Of heeft u toch liever een warmtepomp voor uw zwembad? Wat u ook wenst, als professioneel zwembadbouwer in Nederland helpen u graag verder. Ook voor vragen, opmerkingen of persoonlijk advies kunt u bij ons terecht. Bel hiervoor naar 0492 – 319309, stuur ons een e-mail via info@vandenheuvelzwembaden.nl of vul het contactformulier in.

 

 

Neem contact op