Verwarming

Zwembadverwarming d.m.v. CV ketel;
De warmtewisselaar welke is aangebracht bij de filterinstallatie wordt d.m.v. een CV ketel op temperatuur gebracht. Gelijktijdig zorgt de filterpomp voor de doorstroming van het koudere zwermbadwater in deze warmtewisselaar. De temperatuur van het hete ketelwater wordt in de wisselaar gemengd met het koudere zwembadwater en naar het zwembad gepompt.
De aangebrachte thermostaat zorgt dat uw zwembad altijd de door u gewenste temperatuur heeft.

Voordeel:Hoge opwarmsnelheid, bad altijd op gewenste temperatuur
Nadeel:Energiekosten

Zwembadverwarming d.m.v. warmtepomp;
Warmtepompen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar o.a. in capaciteit en kwaliteit.  De meeste zijn instelbaar betreffende minimum buitentemperatuur en maximum watertemperatuur.
De warmtepomp zuigt buitenlucht aan, ontrekt de daarin aanwezige warmte, compresseerd deze en geeft de ontstane warmte af aan de ingebouwde warmtewisselaar.  De filterpomp pompt tegelijkertijd het koudere zwembadwater door de warmtewisselaar en het opgewarmde water wordt richting zwembad geleid.

Voordeel:Lagere investeringskosten dan CV ketel op gas
Hoog rendement bij hoge(c.a. 20 graden) buitentemperatuur
Nadeel:Lage opwarmsnelheid in voor en najaar (lage buitentemperatuur)
Energiekosten vooral in voor en najaar. (lager rendement)

Wamtepomp

Zwembadverwarming d.m.v. zonne-energie;
Zonnecollectoren zijn meestal uit kunststof of rubber vervaardigd. Dit kunnen platen of matten zijn waar het zwembadwater door de zwembadpomp of door de separate pomp wordt geperst.
De bij de collector heersende warmte wordt door de collector geabsorbeerd en vervolgens aan het koudere, doorstromende zwemwater afgegeven.
Een vaak gehoord argument is dat de zon niet altijd schijnt, echter de omgevingstemperatuur bij de collectoren wordt altijd gehaald. De stralingswarmte bij zonnig weer is natuurlijk veel hoger, zodat op die momenten de opwarmcapaciteit toeneemt.

Baden verwarmt d.m.v. zonne-energie (in combinatie met een goede afdekking van het zwembad) hebben over het algemeen een hogere temperatuur in de zomer dan baden welke verwarmd worden op gas of een warmtepomp. (nadeel energieverbruik)

De collectoren kunnen op vrijwel iedere plat of schuin dak worden aangebracht.  Ook grondmontage is mogelijk.
Dakvlak of grondmontage in richting zuid –zuidwest is i.v.m. zoninstraling een must.

Zonne-energie

 

 

 

 

Voordeel:Lage energiekosten, hoge watertemperaturen gedurende de zomer.
Nadeel:Hogere investeringskosten
Benodigd dak of grond oppervlakte.

Op alle verwarmde zwembaden is een goede zwembadafdekking (cover) van het wateroppervlakte aan te raden daar de meeste afkoeling aan de oppervlakte ontstaat.

 

Neem contact op