Skip to content

Waterbehandelingen

Van den Heuvel zwembaden

Alles over onze speciale waterbehandelingen

Professionele waterbehandeling voor uw zwembad

Kies voor de beste zwembadoplossing en ga voor een zwembadbehandeling bij Van den Heuvel Zwembaden. Als specialist in zwembaden leveren wij niet alleen op maat gemaakte en duurzame behandelingen.

Vloeibaar chloor

Om het gebruik van vloeibaar chloor eenvoudiger te maken adviseren wij een automatisch chloor en PH doseersysteem.
Om de werking van het doseersysteem te controleren is regelmatig controle van de waterkwaliteit , chloor en PH waarde, d.m.v. o.a een pooltester aanbevolen.

Chloorgranulaat

Chloortabletten zijn gemakkelijk in gebruik en mogen nooit direct in het zwembad worden gedeponeerd. Leg deze bijvoorbeeld in het skimmermandje.
Ook chloorgranulaat bij voorkeur niet direct in het zwembad.  Hierdoor kunnen uitblekings verschijnselen ontstaan. Controleer minimaal een keer per week de chloor en PH waarde.

De chloorwaarde moet tussen de 1 en 1,5 p.p.m. zijn
De PH waarde wordt tussen 7,2 en 7,6 als ideaal aangegeven.

Een juiste PH waarde is belangrijker dan een hoge chloorwaarde, omdat de desinfecterende werking van uw chloor meet een goede PH waarde optimaal is.
Indien de PH waarde te laag is , onder PH 7,2 kunt u d.m.v. PH+ deze waarde omhoog brengen. Volg de instructie welke op het product zijn aangegeven.
Indien de PH waarde te hoog is, boven PH 7,6 kunt u d.m.v. PH- deze waarde omlaag brengen, ook hier geldt, volg de instructie welke op het product zijn aangegeven.

Zoutelektrolyse

U kunt bij ons ook kiezen voor een zoutelektrolyse.
Bij gebruik van zoutelektrolyse wordt zout (c.a. 4gr / ltr) in het zwembad omgezet in chloor.
Het is dan ook een misopvatting dat zoutwaterbaden chloorvrij zijn.
Ook bij het gebruik van zoutelektrolyse is een goede PH waarde een vereiste.
Om de apparatuur optimaal te laten functioneren adviseren wij dan ook een automatisch PH meet en doseersysteem.
Zoutwater is agressief water en zoutelektrolyse wordt dan ook door ons niet aanbevolen voor zwembaden met veel metalen inbouwdelen (dit  i.v.m. corrosie)

Filteren

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen kunt u uw zwembadwater op diverse manieren in goede conditie houden door desinfectie met chloor.

Maar niet alleen met chloor blijft uw zwembad schoon, maar ook het vuil moet eruit gefilterd worden, daarom is filteren ook een erg belangrijk onderdeel van uw zwembad.

Wat echter vergeten wordt is dat u ook regelmatig moet terugspoelen, dit doet u om uw filter schoon te maken en kanaalvorming te voorkomen.
Wij adviseren dit één keer per kwartaal te doen, bij zwembaden met ons systeem
Hoe filteren en terugspoelen werkt ziet u op de onderstaande tekening.