Skip to content

Zonnepanelen voor uw zwembad

Van den Heuvel zwembaden

Zonnecollectoren voor uw zwembad

Wanneer u beschikt over een eigen privézwembad dan zult u vast ervaren dat het water soms onaangenaam koud kan zijn. Buitenwater krijgt van zichzelf, zelfs door natuurlijke opwarming van de zon, nagenoeg nooit een temperatuur die hoog genoeg is om er aangenaam in te kunnen vertoeven. Een streeftemperatuur van een graad of 30 is echter reëel. Een dergelijke aangename watertemperatuur kunt u wel halen wanneer u een zonnecollector voor uw zwembad aanschaft.

Het water in het zwembad verwarmen door middel van een zonnecollector is een energie-efficiënte optie. Hiertoe wordt het badwater namelijk door een apart leidingenstelsel gevoerd dat bijvoorbeeld op het dak van een garage of schuur geplaatst kan worden. Op die manier vindt optimale opwarming plaats. Wij van Van den Heuvel Zwembaden kunnen een dergelijk systeem leveren.

Ook voor zonnepanelen voor uw zwembad

Het is niet mogelijk een zwembad direct te verwarmen door middel van zonnepanelen. Een zwembad verwarmen met zonnepanelen is overigens ook niet erg efficiënt. Zonnepanelen genereren energie, en die kan wel worden aangewend om elektrische componenten zoals verlichting en pompsystemen t.b.v. uw bad te voeden. Op die manier kunt u de systemen die uw zwembad filteren energieneutraal laten functioneren. Dat is nog eens interessant of niet?

Van den Heuvel helpt u om het juiste type zonnepaneel voor uw zwembad te selecteren. Daarnaast zijn wij in staat om het water in uw zwembad aangenaam te verwarmen. Daarbij maken wij meestal de keuze voor een zonnecollectorsysteem. Het is echter ook mogelijk om warmtewisselaars te gebruiken of een warmtepompsysteem. Iedere optie heeft andere eigenschappen qua energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Laat u door ons adviseren!

Beschikt u al over een privézwembad, wilt u dat renoveren of wilt u een heel nieuw zwembad laten installeren? Nodig ons uit om uw plannen te komen bespreken. Onze expertise op het gebied van zowel zonnepanelen als zonnecollectoren voor uw zwembad, maar ook t.a.v. alle andere systemen zal u veel toegevoegde waarde bieden. Kiest u voor Van den Heuvel als uw leverancier en installateur, dan weet u zeker dat het qua prijs, kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid wel goed zit.