Skip to content

Zwembad afdekken

Van den Heuvel zwembaden

Zwembad afdekken

Bij Van den Heuvel in Gemert kunnen we totaaloplossingen realiseren voor wat betreft een zwembad in eigen huis of in de tuin. Vanzelfsprekend bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van zo’n zwembad, maar wij genereren oplossingen die de onderhoudsgevoeligheid tot een minimum beperken. Kiest u bij ons voor een afdek zwembad dan genereren wij een totaalsysteem inclusief de mogelijkheid om het zwemwater snel af te kunnen schermen van omgevingsinvloeden. Het voordeel in de zwemperiode is dat bij een afdek zwembad de temperatuur van het water veel minder snel afneemt. Dat scheelt aanzienlijk in energielasten m.b.t. de opwarming van het zwemwater.

Kiest u voor een oplossing om uw zwembad te kunnen afdekken dan draagt dat ook bij aan schoner en hygiënischer zwemwater. Vuil en bacteriën krijgen veel minder kans om zich met het water te vermengen en dat scheelt in het verbruik van chemische middelen.

Zwembad afdekken in de winter

Hoewel dat natuurlijk niet onmogelijk is, zullen de meeste mensen niet meer zwemmen in hun privézwembad wanneer het winter wordt. Een zwembad dient dan echter wel winterklaar gemaakt te worden. Veel mensen vragen zich af of ze hun zwembad moeten afdekken of niet. Een zwembad afdekken in de winter nadat de waterkwaliteit op orde is gebracht en het waterpeil eventueel naar beneden is gebracht, is in onze visie inderdaad en zeer verstandige keuze. Er zijn verschillende manieren voor het afdekken van een zwembad in de zomer en in de winter. Voor de koude maanden van het jaar kunnen wij een speciaal winterzeil leveren. Daardoor vindt geen lichtdoorlating plaats en wordt algengroei voorkomen. Ook bladeren en ander vuil kunnen het zwemwater niet beïnvloeden. Op die manier is uw zwembad in de lente weer sneller opstartklaar waardoor u er direct van kunt genieten.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Andere afdekopties

Een zwembad afdekken in de winter kan ook met behulp van een lamellenafdekking. Wilt u een oplossing met een nog rustiekere uitstraling voor uw tuin? Kies in dat geval voor het afdekken van uw zwembad met hout. Wij kunnen dergelijke oplossingen voor u realiseren.

Het is ons doel om u optimaal te laten genieten van uw zwembad zonder veel rompslomp.