Skip to content

Zwembad elektrisch verwarmen

Van den Heuvel zwembaden

De mogelijkheden om een zwembad elektrisch te verwarmen

Het verwarmen van water met gas wordt in zijn algemeenheid als het meest economisch beschouwd. Maar de prijs van gas gaat steeds meer omhoog als gevolg van de al maar beperktere beschikbaarheid en het ontmoedigingsbeleid van de overheid. Bij verbranding van gas komt immers het boeikasgas CO2 vrij. Elektrische verwarming van het water in uw zwembad kan een goed alternatief zijn, zeker wanneer dat door middel van groene stroom gebeurt.

Zwembadverwarming, in elektrische of in welke vorm dan ook, is wel een noodzaak om van uw zwemvoorziening te kunnen genieten. Zonder ondersteuning zal het water steeds te veel afkoelen om qua temperatuur aangenaam genoeg te zijn.

Elektrische zwembadverwarming: de opties

Wij van Van den Heuvel Zwembaden, al 50 jaar gerenommeerd zwembadbouwer in Oost-Brabant, bieden verschillende opties aan van zwembad verwarming op basis van elektrische voedingsbron.

Zo zal een lucht/water warmtepomp de buitenlucht gebruiken als medium om op te verwarmen. De warmte wordt gewonnen uit de buitenlucht, en die warmte wordt omgezet naar nog meer warmte. Hiervoor gebruikt dit systeem weliswaar stroom, maar in aanzienlijk geringere mate dan wanneer er op elektriciteit verwarmd wordt zonder een dergelijke pomp.

Ook een systeem van zonnecollectoren gebruikt een geringe mate van stroom. Een dergelijke elektrische zwembadverwarmer gebruikt ook de zonnewarmte om het water op temperatuur te brengen.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Van den Heuvel biedt alle mogelijkheden aan

Beschikt u al over een boiler, een cv-installatie of een warmtepomp? Door middel van een warmtewisselaar kunt u ervoor zorgen dat de reeds bestaande warmte uit deze systemen wordt aangewend voor zwembadverwarming. Ook dit is dus een goede optie wanneer u per se uw zwembad wilt verwarmen met behulp van een milieuvriendelijk, elektrisch systeem.

De voor- en nadelen van al deze opties leggen wij u graag nader uit in een persoonlijk gesprek. Ook andere aspecten t.a.v. zwembadbouw zoals de reiniging en filtering van het water kunnen dan aan de orde komen. Wij horen graag van u!