Skip to content

Zwembad schoonmaken

Van den Heuvel zwembaden

Zwembad schoonhouden doe je zo

Heeft u het water in uw zwembad een tijd lang niet zo goed onderhouden, dan kan zich bacterie- en algenvorming voordoen. Groen zwemwater en gladde bodems en randen kunnen het gevolg zijn. Het zwembad schoonmaken is dan onontkoombaar. Dikwijls hoeft u het water echter niet eens te vervangen.

Het schoonmaken van een zwembad kan door een “chloorshock” toe te passen met behulp van snelwerkend chloor in granulaatvorm. Zijn de pH-waardes weer in orde, dan waarborgt u de waterkwaliteit door middel van continue chloortoepassing. Van den Heuvel biedt diverse systemen ter reiniging van het water. Wij bieden ook zout gebaseerde oplossingen.

Diverse handige accessoires voor het schoonhouden van uw zwembad

Is uw zwembad wat groter van omvang maar heeft u weinig tijd, overweeg dan om een zwembadrobot te installeren die het oppervlakkige vuil waaronder zand, blad en alg automatisch uit het zwembad haalt. Ook toepassing van omtrekskimming t.a.v. drijfvuil draagt hieraan bij. Realiseer u echter wel dat deze middelen het zwembad oppervlakkig schoonhouden maar niet de hoeveelheid fijnstof reguleren.

Om te voorkomen dat grof vuil in het zwembad terecht komt zodat u het zwembad keer op keer intensief moet schoonmaken, kunt u het beste een afdeksysteem toepassen. Zo’n systeem kan variëren van een zeil tot een hardwandige kap. Wij bieden diverse systemen aan.

Wilt u uw zwembadje periodiek schoonmaken dan zijn ook een schepnet en een wand- en bodemborstel onontbeerlijk. Samen met de inzet van de andere genoemde voorzieningen zorgen deze middelen ervoor dat de schoonmaak van uw zwembad geen intensieve klus meer hoeft te zijn.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Toch geen energie om het zelf te doen?

Wij hopen dat wij u met deze tips geholpen hebben. Kijkt u op tegen de periodieke schoonmaak van uw eigen zwembad? U kunt die ook nog aan ons uitbesteden. Van den Heuvel Zwembaden, al meer dan een halve eeuw zwembadbouwer in Noord-Brabant, biedt service zowel op contract- als op incidentele basis.