Skip to content

Zwembad verwarmen

Van den Heuvel zwembaden

Een installatie voor een verwarm zwembad

Overweegt u om een verwarmd zwembad te kopen? Zwembad verwarming is in onze visie geen luxe maar eigenlijk gewoon een noodzakelijkheid. Meestal wordt een bad gevuld met koud leidingwater met een gemiddelde temperatuur van nog geen 15 graden. Door de zon warmt het water in de loop van het seizoen wat op, maar water wordt zonder verwarming voor het zwembad uit zichzelf meestal niet veel warmer dan een graad of 20.

Wist u dat de ideale temperatuur voor een sportieve zwemmer zelfs rond de 27 graden ligt. Voor prettige recreatieve doeleinden is een nog hogere temperatuur, zo’n 30 graden wenselijk. Bij lagere temperaturen ervaren de meeste gebruikers het water als onaangenaam koud. Een verwarmd zwembad is gewoonweg noodzakelijk om er echt van te kunnen genieten.

Verwarmen van een zwembad, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Bij Van den Heuvel in Gemert houden wij ons al vele jaren bezig met de installatie van complete zwembadsystemen voor privégebruik. Voor de verwarming van een zwembad bieden wij onder andere de volgende opties aan:

  • Een zwembad met verwarming door middel van warmtepomptechniek;
  • Opwarming door middel van zonnecollectoren;
  • Toepassing van warmtewisselaars;

Wat het beste systeem is in uw specifieke situatie, dat bespreken we graag persoonlijk met u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

De kosten om uw zwembad te verwarmen beperken

Een zwembad kopen dat verwarmd wordt door middel van zonnecollectoren is de milieuvriendelijkste variant in ons assortiment. Deze collectoren stellen u in staat om zonder bijkomende kosten uw zwembad aangenaam te verwarmen.

Hierbij wordt het water door een leidingsysteem geleid dat zon opvangt en het water energieneutraal opwarmt. Dit systeem kan bijvoorbeeld op het dak van een schuur of garage worden geplaatst. Let er wel op dat op dagen waarop de zon niet schijnt de mate van opwarming geringer of nihil zal zijn. Dikwijls zijn dat overigens ook dagen dat het sowieso minder aangenaam is om te zwemmen.