Skip to content

Voordelen eigen inbouw zwembad

Van den Heuvel zwembaden

Verwen uzelf met een prive zwembad

De voordelen van thuis kunnen zwemmen kent u waarschijnlijk al. Geen entree betalen zoals voor het openbaar zwembad; Geen openings- en sluitingstijden; Een eigen zwemvoorziening helemaal voor uzelf, dus nooit meer last van vervelende drukte en onhygiënische toestanden. Jazeker, een eigen zwembad kopen dat is absoluut een goed idee.

Daarbij heeft u nogal wat keuzes. Iedereen beschikt thuis tegenwoordig wel over een opbouw zwembad. De uitvoering daarvan varieert van eenvoudige ‘inflatable’ toepassingen tot zeiloplossingen i.c.m. een opbouwstructuur uit stangen en buizen. Een alternatief is echter om een in de grond ingebouwd zwembad te kopen. Dat heeft diverse voordelen.

Zwembad kopen? Inbouw is de best keuze en wel hierom…

Besluit u een inbouw zwembad te kopen dan heeft u allereerst volledige vrijheid omtrent de keuze van vorm, afmetingen en diepte. Een dergelijke zwemvoorziening kan geheel op maat worden vervaardigd en zelfs zodanig worden ontworpen dat spelen, relaxen en sportief zwemmen in verschillende delen van het bad mogelijk zijn.

Heeft u een fraaie tuin en wilt u nu een zwembad kopen, dan is inbouw veel beter te integreren in de huidige tuinsetting. Denk aan de realisatie van een fraaie terrassectie, moderne tegels en fraaie ledverlichting. Ook qua materiaal, bijvoorbeeld t.b.v. realisatie van een overkapping is veel meer mogelijk.

Uniek overloopsysteem voor minimaal onderhoud

Alles over overloopsysteem

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Automatische bodemreiniging en rustig wateroppervlak

Alles over bodemreiniging

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

Hoge waterlijn waardoor de folierand vrijwel niet zichtbaar is

Alles over onze hoge waterlijnen

Vindt u in de link hieronder
Lees meer

En ook daarom…

Ook het comfort dat een ingebouwd zwembad biedt is een motief om dit type zwembad te kopen. De instap van een dergelijk bad is veel prettiger dan het acrobatische klimwerk dat u noodzakelijkerwijs moet verrichten om een opbouwbad te kunnen betreden. U kunt zo in het water plonzen. Ook handig wanneer u wat minder goed ter been bent en toch al zwemmend met regelmaat wilt kunnen bewegen.

Een van de andere voordelen van een zwembad kopen dat in uw tuin wordt ingegraven, is de veel langere levensduur. De inbouw bewerkstelligt stevigheid en een dergelijk bad vermeerdert ook de vastgoedwaarde van uw woning. De watertemperatuur blijft hierin bovendien veel beter op peil. Dat scheelt dan weer in de energiekosten die gemoeid zijn met uw zwemvoorziening.